Sign in to follow this  
Followers 0

AveDesk in Vista, Shortcuts not working...

11 posts in this topic

OK, So I've got AveDesk running in Vista. I've managed to cure most of the problems like getting SysStats working etc. However, I've added some PidlShortcuts and they don't seem to be working properly. They are shortcuts to all of my drives etc. basically, and when clicked they just dont open up...

However, If it open up My Computer using a normal shortcut and then double click the PidlShortcuts they work, but then if I close everything again and then try they don't work anymore. I was thinking there might be an argument I could add to the shortcuts to force them to open My Computer at a specified location? Any Ideas?

All help much appreciated.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems like a desklet issue so I don't see how reinstalling is going to make a difference.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone any ideas? I could reisntall AveDesk but I can't find a download with an installer? just the zip.

Really would like to get this fixed because I want to be able to ditch my windows desktop icons.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried to change the style setting under appearance to "normal window" rather than "desktop icon"

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes already done that since they dont seem to show up as desktop icons...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

already had that set... i can click them like select them, but they dont work. they only launch when i have an instance of windows explorer open... there must be a way to set the links to launch windows explorer and open it at a specified location? at the moment they are just set to link to "C:" etc. maybe there is a way to link them to My Computer but have it start in C: ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey! Same problem over here... Any solution?

Tried both AveDesk 1.3 and AveDesk2

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know this maybe a null point but have you looked into Vista's directory structure as it does differ from that of XP in a major way...

Another one you may need to check and make sure that the UAC is not interfering as I have noticed with my short time usage of Vista that this was the case in some situations...LOL..I also had put an icon (.ico) file on the desktop and instead of showing the actual icon; it started showing the icon for the last program I had open instead, which I found kind of useful but not a desired result...

I think that the system must have access to these files as well to be able to take a path into a directory in which files reside as this could be a security vulnerability concern for some computing environments...

Anyway just a few things..:-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

The solution I have found is to set 'Use classic Windows folders' in the Folder Options control panel applet.

When I switched to using preview and filters, the shortcuts to the hard drive and trash no longer opened.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0